Burgonya Côte Chalonnaise
Le Pinot Noir, bu şarap için yetiştirilen tek üzüm çeşididir. Bağlar, Buxy ile Saint Gengoux le National arasında yer almakta olup genellikle yamaçların ortasında bulunmaktadır. Topraklar sığ ve havadar olup, oldukça taşlıdır; bu da Pinot Noir için idealdir. Yaz mevsiminde, taşlar ısıyı tutar ve bunu bağa geri verir. Bu taşlar, üzümlerin olgunlaşmasını hızlandırır.
Üzümleri, Côte Chalonnaise'in kalsiyum açısından zengin, kil ve kireçli topraklarından gelmektedir. Eğimler hafif ve doğu-güneydoğuya yöneliktir.
Yetiştirme
Şarap yapımı, öncelikle paslanmaz çelik tanklarda başlar, ardından meşe fıçılarda devam eder. Fıçıda kalma süresi, yıllara göre değişiklik göstermektedir.
Şarabın Karakteri
Güzel, net bir kırmızı renge sahip, yakut tonlarıyla açılan burun, Pinot Noir'ın tipik kırmızı meyveleri (karadut, vişne, frenk üzümü) ile dumanlı, humuslu ve bazen hayvansal notalar sunar. Zengin ve karmaşık bir yapıya sahip olan şarabın dokusu, yumuşak ve zarif tanenler üzerinde sağlamdır. Güzel bir denge.
Yemek ve Şarap Eşleşmeleri